29 Temmuz 2011 Cuma

FNS PİZZA

Hamuru için 

1 yemek kaşığı kurumaya
1 çay barağı ılık su
biraz şeker,biraz tuz
Ilık suyu ve diğerlerini bir yoğurma kabına al ve kabarması için 10dk kadar bekletin
Kabarınca içine
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
 un
Ekleyip  kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.hamuru 10-15 dakika kadar daha dinlendirin,kabarması için.
Kabarınca hamur sadece unlanmış tepsiye elle açılarak yerleştirilir.isterseniz kenarlarını hafifçe kaldırabilirsiniz.
Üzerine aşağıdaki sos sürülür fırçayla

Sos  
1 domates rendelenir içine 1 çay kaşığı kadar slça konulur
2 tatlı kşaığı sıvıyağ
1 - 2 diş dövülmüş sarımsak
kekik ve tuz eklenir karıştırılır
Hamurun üzerine sosu sürdükten sonra sosun üzerine kaşar rendesi serpilir biraz
İsteğe göre malzemeler dizilir ( domates,mantar,sosis,sucuk,salam,zeytin,biber,mısır,soğan..) 
Malzemelerin üstünede kaşar serpilip 180 derece fırında pişirilir.
Bu hamurdan 1 büyük fırın tepsisi çıkıyor.hatta ince yayarsanız hamuru 1.5 bile çıkabilir:)
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder