Hamuru için
1 yemek kaşığı kurumaya
1 çay barağı ılık su
biraz şeker,biraz tuz
Ilık suyu ve diğerlerini bir yoğurma kabına al ve kabarması için 10dk kadar bekletin
Kabarınca içine
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
un
Ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.hamuru 10-15 dakika kadar daha dinlendirin,kabarması için.
Kabarınca hamur sadece unlanmış tepsiye elle açılarak yerleştirilir.isterseniz kenarlarını hafifçe kaldırabilirsiniz.
Üzerine aşağıdaki sos sürülür fırçayla
Sos
1 domates rendelenir içine 1 çay kaşığı kadar slça konulur
2 tatlı kşaığı sıvıyağ
1 - 2 diş dövülmüş sarımsak
kekik ve tuz eklenir karıştırılır
Hamurun üzerine sosu sürdükten sonra sosun üzerine kaşar rendesi serpilir biraz
İsteğe göre malzemeler dizilir ( domates,mantar,sosis,sucuk,salam,zeytin,biber,mısır,soğan..)
Malzemelerin üstünede kaşar serpilip 180 derece fırında pişirilir.
Bu hamurdan 1 büyük fırın tepsisi çıkıyor.hatta ince yayarsanız hamuru 1.5 bile çıkabilir:)
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder