Malzemeler
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı oda ısısında margarin veya tereyağı
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* tuz
* alabildiği kadar un
* galeta unu yada rondodan geçirilmiş bayat ekmek
İç malzemesi:
* 2 adet haşlanmış patates
* 1 adet soğan
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* yarım su bardağı beyaz peynir
1- önce sıvıları karıştırın. Sonra katıları ilave edip iyice yoğurun.
2- haşlanmış patatesleri çatalla ezin. Yemeklik doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı sıvı yağla kavurup patatese ilave edin. Ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip karıştırın.
3- hamurdan parçalar koparın. Patatesli harçtan içine koyun yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp ısıtılmış 180-190 derece fırında pişirin.
(ben galeta unu kullanmıyorum. Bayatlamış ekmeklerimi rondodan geçirip bir tepside
kurutuyorum. Daha sonra tekrar rondodan geçiriyorum. )
Esma Kış
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder