29 Temmuz 2011 Cuma

VİŞNELİ JÖLELİ TATLI


Malzemeler:


2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için:
450 gram vişne (tahmini bir rakam)
1 paket vişne jölesi
Yapılışı:
Teflon tencerede tereyağını eritiyoruz ve unumuzu ekliyoruz. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak unumuzu esmerleştirmeden kavuruyoruz. Ocağımızın altını kısıp azar azar süt ilave ediyoruz. Toz şeker ve vanilya ekliyoruz ve çırpma teli sürekli karıştırırarak muhallebimizi pişiriyoruz. (unumuzu terayağında kavurduğumuz için içinde küçük un topakları olursa hiç endişelenmeyin blender yardımı ile bu un topaklarında kurtulabilirsiniz.) Orta boy kelepçeli kek kalıbına muhallebimizin yarısını döküyoruz. Arasına üzerindeki gibi tek sıra halinde vişnelerimizi diziyoruz. Kalan muhallebimizide üzerine döküp kaşık yardımı ile düzleştirdikten sonra tekrar tek sıra halinde vişnelerimizi diziyoruz. Paket üzerindeki tafire göre hazırladığımız vişne jölemizi üzerine döküyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Jölemiz donduktan sonra servis yapabiliriz. (kelepçeli kek kalıbımın altına tepsi koyarak dolaba kaldırdım. Malum jöle sıvı olduğu için kalıbın kenarlarından akma riski var.)Afiyet olsun


Esma Kış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder