29 Temmuz 2011 Cuma

YEŞİL MERCİMEKLİ DEREOTLU PİRİNÇ PİLAVI

{biz 2 kişi olduğumuz için yarı ölçüyle yapıyorum o bile çok oluyor eşim işe götürüyor ertesi gün}
Malzemeler
• 2 su bardağı pirinç
• 4 su bardağı sıcak su
• 1 ortaboy soğan
• 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
• 2 yemek kaşığı margarin
• yarın demet maydanoz
• yarım demet dereotu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
Soğan küp şeklinde doğranır, teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur, pirinç eklenir kavrulurken şeker ve tuz eklenip kavrulmaya devam edilir, 4 su bardağı su eklenip kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar beklenir. Suyunu çekince mercimek, dereotu ve maydanoz eklenir. Ocağın altını kapatıp 10 dk. Pilavın demlenmesi beklenir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun

İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder