15 Ağustos 2011 Pazartesi

BEBEK BİSKÜVİSİ

Malzemeleri:
-2 çay bardağı un(tam buğday veya buğday)
-1/2çay baradağı irmik
-2 çay baradağı pirinç unu
-4 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı pekmez
-1 tatlı kaşığı kayısı püresi(eklenmeyebilir)sert​ kuru (kükürtlü olan sarı yumuşak kayısılardan değil)kayısıyı yumuşaması için sıcak suda bekletip rondodan geçirdim ara öğün olarakta veriyorum
HAZIRLANIŞI:
1-Terayağı,un,pirinç unu,pekmez kayısı püresi ve irmiği karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.(eğer hamur sert olursa birkaç kaşık sütte ilave edilebilirsiniz)
2-Hamurdan parçalar kopartıp elimizle uzatıp silindir şekli veriyoruz,
bir parmak genişiğinde kesip yuvarlayıp üzerini bıçakla çiziyoruz veya kurabiye kalıbı da kullanılabiliriz

3-Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.(pişen kurabiyeleri fırından çıkartıyoruz.Mevcut fırın sıcaklığında kurumasın diye.
4-Soğuyunca sevgiyle sunuyoruz.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder