8 Ağustos 2011 Pazartesi

ELMALI BALLI KEK


2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çimdik vanilya
Bal
2 orta boy yeşil tatlı elma
Tarçın
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Yoğurt, yağ
Sırasıyla eklenip çırpılmaya devam edilir. Un kabartma tozu ve vanilya elege konur
Elenerek karışıma katılır. Katı bir karışım elde edilir. Diğer tarafta elmalar küp küp
Çok küçük olmayacak şekilde doğranır, az tarçın ve toz şeker eklenir karıştırılır. Karışın küçük boy borcama dökülür üstüne elmalar eklenir. Üstü kızarana kadar 170 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra bal gezdirilir. Afiyetle yenir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder