8 Ağustos 2011 Pazartesi

ELMALI KURABİYE


1 paket oda ısısında margarin
1 çay bardğı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 kabartma tozu
Aldğı kadar un
İç harcı
4-5 elma
1 tatlı kaşığı tarcın
1 su bardağı şeker
Yapılışı:
Önce elmaları soyup rendeleyelim,pişireceğimz kaba koyalım.üzerine şeker ve tarçını koyup elma suyunu çekene kadar karıştrıp pişirelim.soğumaya bırakalım.
Hamuru için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri iyice karıştıralım.üzerine yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyelim.hamurun kıvamı cok cıvık olmayacak cokta katı olmayacak.bir parça alıp elimizde açalım.içine elmayı koyup kapatalım.bu şekilde tamamlayıp 180derece fırımda pembeleşinceye kadar pişirelim.kıyır kıyır oluyor ağızda dağılıyor.afiyet olsun.

Esma Kış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder