8 Ağustos 2011 Pazartesi

ETİMEK TATLISI


Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 su bardağı ceviz,fıstık veya fındık
1 paket cream ole {ben kaymak tadında krem şanti kullanıyorum artık çok yakışıyor}
Yapılışı
Şekeri kısık ateşte karıştırmadan {hiçbirşeyle karıştırmadan kendi kendine karamelize olmasını bekliyoruz} eritiyoruz, karamel rengi olunca suyu ekliyoruz {suyu ekleyince hafif patlar gibi yapıyor bişey olmuyor ama korkmayın} şimdi tahta kaşıkla karıştırarak şekerin kolay erimesini sağlıyoruz.. Şekerli su sıcakken borcama dizilen etimeklerin üzerine döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz.. Üstüne de krem şanti veya puding döküyoruz arzuya göre fındık ceviz veya fıstık ekliyoruz..

İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder