8 Ağustos 2011 Pazartesi

FİLİZİN MUHTEŞEM VE PRATİK ÇİLEK RÜYASI


4yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 k. Fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket çilekli cremole dr oetker
1 paket kremşanti
1 paket meyveli sos ahududu ve çilekli dr oetker
Bolca çilek
3.5 su bardağı süt
Önce şeker ve yumurtayı çırpıp, un ve kabartma tozunu ekleyip kare borcama döküp170 derece fırında pandispanyayı pişiriyoruz.
Sonra cremole ve kremşantiyi çırpma kabına koyup 2.5 bardak süutle çırpıyoruz,pasta kremamız hazırlanıyor,dolaba koyuyoruz.
Sonra meyveli sosu tarifine göre hazırlayıp soğutuyoruz.çilekleri dilimliyoruz.
O sırada pandispanya pişiyor,soğutup ortadan ikiye kesiyoruz.sütle ıslatıyoruz,kremenın yarısını sürüp çilek diziyoruz,üst kapağı kapatıp yine krema sürüpçilekleri süslü bi şekilde diziyoruz..en son üzerine meyveli sosu döküyoruz...nefis bir pasta oluyor...hemde 0 yağlı...yani light :o)
Afiyet ve bol süt olsun inşallah..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder