8 Ağustos 2011 Pazartesi

ZEBRA (ÇİÇEK) KEK


1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı ayçiçek yağ
3 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
-önce şeker ve yumurtayı iyicene çırpın.su,yağ un,vanilya ,kabartma tozu sırayla ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin.
-hamurun yarısını ayrın ve kakao ilave edin.( göz kararı )ne kadar kakao koyarsanız bir o kadar un miktarınıda sade hamura ekleyin.
-tepsiyi yağlayın ..kepçe yardımı ile tepsinin tam ortasına önce kakao karışımdan 1 kepçe sonra sade hamurdan bir kepçe koyun bu işlemi hamurlar bitene kadar devam ettirim hep tepsinin ortasına dökün siz döktükçe hamur kendiliğinden yayılacaktır.
-kahvaltı bıçağı ile dıştan içe doğru kesin pasta keser gibi düşünün.
175 derece ısınmış fırında 40-45 dak pişirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder