29 Temmuz 2011 Cuma

MİKRODALGASI OLMAYAN İÇİN FIRINDA BROWNİE


3/4 sb un
25 gr kakao
3 yumurta
1sb şeker
200 gr margarin
1 paket vanilya
80 gr (kare paketlerden 1 tane) bitter çikolata
Yarım sb dövülmüş ceviz

Yağı tavada eritiyoruz, çikolata ve şekeri de ekleyip kısık ateşte eritmeye devam ediyoruz. 
Geri kalan tüm malzemeyi başka bir çukur kapta karıştırıyoruz en sona vanilya ve cevizini ekliyoruz.
Erittiğimiz yağ-şeker-çikolata karışımı biraz ılıyınca çukur kaptaki malzemeleri sürekli karıştırarak ekliyoruz, karıştırmak önemli yoksa yumurtalar sıcaktan pişerler. Uzun süre çırpıyoruz. Fırın kabında pişiriyoruz. 180 derecede 30dk.da oluyor. Küçük bir kare borcama yapıyorum ben bu malzemeyle çok fazla olmuyor zaten.

Şenay Moustafa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder