8 Ağustos 2011 Pazartesi

İNCİRLİ TATLI


Malzemeler
6 adet kuru incir suda ıslatılmış ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şekerr
1 subardağı un
3 yumurta
1 kabartma tozu
Şerbeti
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı şeker
Muhallebi
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
.piştikten sonra 1 paket toz krem şanti
İnmeye yakın 50 gr tereyağ yada paket yağ
Üzerine
Hindistan cevizi
Hazırlanması
Kek için yumurta ve şekeri çırpın,cevizi unu kabartma tozunu ekleyip karıştırın,en son inciri ekleyip yağlanmış fırın kabına dökün.160 derece fırında pişirin.
Kerm şanti hariç muhallebi malzemelrini pişirin.yağını ekleyin.ateşten aldıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 5 dk havalandırın.şerbet malezemelerini pişirmeden karıştırıp kekin üstüne yayın.üzerine muhallebiyi yayın.hindistan cevizide yayarak tatlımızı buzdobında dinlendirelim.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder