8 Ağustos 2011 Pazartesi

SULU TAVUK YEMEĞİ (LOKANTA USULÜ)


Bütün piliç parçalanır ön haşlama yapılır suyu dökülür tekrar haşlamaya bırakılır.
Havuçlar halka halka doğranıp 3 diş dövülmüş sarımsakla beraber sıvıyağda kavrulur
Haşlanan tavuğu suyu havuçlara eklenir havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır
Havuçlar yumuşayınca içine iri doğranmış patatesler eklenir
Patatesler pişince
Bir kenarda çırpılmıl yumurta,yoğurt,un ve limon suyu terbiyesi
İçine eklenir
Tavuk parçalarıda eklenip bir taşım kaynatılır
Ön haşlama:
Soğuk suya konulup bir taşım kaynatılıp soğuk sudan geçirme ve süzme işlemidir
Afiyet olsunnnn
Dikkat edin parmaklarınızı yemeyin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder