8 Ağustos 2011 Pazartesi

MUZLU RULO PASTA


Kullanılan malzemeler:
4 yemek (çorba) kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2,5 adet muz
2 paket krem şanti
Krem şantiyi yapmak için 1 su bardağı süt
Hazırlık
1.   2 paket krem şantiyi, yaklaşık 1 su bardağı soğuk sütle yapıp buzdolabında kullanım sırası gelene kadar bekletin.
2.   Buzdolabında bekleyince daha koyu kıvamlı oluyor.
3.   Ve en önemli ayrıntılardan biri mutlaka servisten 12 saat önce yapılması gerekiyor. Yani misafirleriniz gelmeden 1 gün önce yapmanız yeterli.
4.   Pasta buzdolabında bekleyince daha güzel oluyor.
Tarifin hazırlanışı
1.   Bir kaç kaba ihtiyacınız olacak. Çünkü yumurtanın sarıları ve şeker bir kapta, yumurta akları bi kapta, un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılacak.
2.   Krem şantiyide önceden hazırladınızmı bu iş tamam demektir.
3.   Gelelim yapım aşamasına. Resimli olarakta aşağıda anlattım ama buradan dikkat etmeniz gereken detayları vereyim.
4.   4 yemek kaşığı şeker ve 4 yumurtanın sarısını bir kapta iyice çırpın. (benim düşünceme göre yumurta sarıları şekerle çırpılınca yumurta kokusu olmuyor)
5.   Başka bir kapta ayırdığınız yumurtanın beyazlarını köpükler oluşana kadar çırpın.
6.   Gene bir kapta 4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu iyice karıştırın.
7.   Çırptığınız yumurta beyazlarını, yumurta sarıları ve şeker karışımına yavaş yavaş ilave edin ve un+kabartma tozu karışımınıda ekleyip yavaşça çırpın.
8.   Elde edilen karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
9.   Kekin hamuru çok az gibi gelecektir ama merak etmeyin yeterli geliyor.kaşık yardımıyla bütün tepsiye yayın. Çok ince bir hamur olacak.
10. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
11. Yalnız hamur çok ince olduğundan çok çabuk pişiyor. Başından ayrılmayın derim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder