8 Ağustos 2011 Pazartesi

TENCERE BÖREĞİ


5 yufka
İçi için malzeme (ben peynir+maydanoz koyuyorum)
2 yumurta
Yarım s.b sıvıyağ
1 şişe maden sodası
Yarım sb. Süt
Yapılışı
Büyükçe bir (pilav yada karnıyarık) tenceresini yağlıyoruz. Yufkanın birini alta kenarları tencereden sarkacak yayıyoruz. Üstüne sütlü sodalı karışımdan sürüyoruz tekrar ikinci yufkayı seriyoruz (yufkalar buruşturularak yayılır)yine karışımdan birde böreğin iç malzemesinden biraz koyuyoruz. Üçüncü ve dördüncü yufkada aynı şekilde yapılır. Son yufka en üste koyulup alt yufkanın kenarları üste kapatılıp yine sütlü sodalı karışımdan sürülür.tencerenin kapağı kapatılıp ocağa koyup önce harlı sonra pilav pişirir gibi kısık ateşte kızartıyoruz altının kızardığını gördüğümüzde düz bir kapak yada tepsi yardımıyla altını üstüne çevirip diğer tarafıda kızartıyoruz... Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder