8 Ağustos 2011 Pazartesi

YUFKADAN PİZZA


Malzemeler
2 yufka
2 su bardagı süt
2 yumurta
Biraz sıvı yag
Biraz peynir
Üstü için istediğinz herşey
Yapışılı
Ben orta boy yuvarlak borcamda yapıyorum
1 yufkayı yaglanmış yuvarlak tepsiye serin etrafından biraz taşsın ama fazlalıkları alın
Süt,yumurta,yagı karıştırp sos hazırlayın içine biraz peynr ufalayın birazda tuz . Tepsinin etrafından aldıgımız yufkayı ve diger yufkayı yırtarak sosun içine koyun karıştırıp 1 saat buzdolabında bekletin
Daha sonra buzdolabından çıkarıp tepsideki yufkanın üzerine dökün sonra üzerini süsleyin
Ben salça sosu kullanmıyorum ama siz yapabilirsiniz üstüne mozerella (dil peyniri yada kaşarda olabilir) onun üstüne mantar,sosis,mısır,zeytin dilimi (artık ne isterseniz) koyup kaşar rendeleyin 200 derecede 30 dak kadar pişirin çok kızıarmasın kuruyo.afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder